vrijdag 27 juni 2014

Foodie Friday: Kikkererwten-mango curry

Vandaag een van mijn favo recepten ever: kikkererwten-mango curry. Een heerlijke curry die de perfecte mix is tussen zoet van de mango, fris van de komkommer (want die zit er ook nog in) en het pittige van de curry. Ik heb het net gegeten, dus nu is het ultieme moment om erover te bloggen. Het oorspronkelijke recept komt overigens van de AH website (zie hierrr), en is in de loop der tijd een beetje aangepast. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
  • 1 komkommer
  • 2 uien
  • 2 blikken kikkererwten (a 400 gram)
  • 1 potje milde curry pasta (Patak)
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 1 pakje kokosmelk (a 100-200 milliliter)
  • 1 mango
  • 1 pak naanbrood 
  • 1 a 2 kipfilets
  • 1 bakje verse koriander

Begin met het snijden van de uien, de kipfilet en de komkommer. Voor de komkommer geldt: zaden verwijderen voor je het hem in stukjes hakt. Zet trouwens ook alvast de oven aan voor het naanbrood. Vervolgens kip klaarmaken, ui toevoegen en die eventjes laten fruiten. Daarna doe je het meerendeel van de overgebleven ingrediënten erdoor: de currypasta, kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk. Dat laat je ongeveer 10 minuten staan. In de tussentijd schil je de mango en hak je ook die in stukjes en als je daar klaar mee bent kan dat er ook door (die kookt dan de laatste 3-4 minuten mee). Doe tijdens de laatste minuten het naanbrood in de oven. Snijdt de koriander fijn, en doe deze -naar smaak- door de curry. 

En... smullen maar! Het is ook echt een superchill gerecht om te bewaren in de koelkast (ik vind het vaak de tweede dag nog lekkerder) of om in te vriezen. Overigens, over de verhouding currypasta/ kokosmelk: ik varieer daar een beetje mee. De ene keer doe ik een heel potje curry pasta, dan een half potje, de ene keer gebruik ik 100ml kokosmelk, de andere keer 200ml. Hier kun je zelf een beetje mee spelen, afhankelijk van hoe pittig/ smeuïg je de curry wilt hebben.

Als afsluiter nog even een foto van de curry die ik vandaag gegeten heb. Moet er trouwens wel eerlijk bij zeggen dat mijn moeder hem vandaag klaargemaakt heeft voor de verandering en ik niet, haha. 

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.mytaste.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen